22500 гривень на місяць: хто може без проблем знайти роботу у Києві та Львові.

Зображення людини, шукаючої роботу
Зображення людини, шукаючої роботу

Українські підприємства стикаються з проблемою дефіциту кваліфікованих фахівців через наслідки війни та мобілізацію. Про це повідомлено у програмі ТСН, яка проаналізувала ситуацію на ринку праці в Україні, зокрема у Львові та Києві.

Експерти відзначають, що ринок праці адаптувався до умов війни. За статистикою, кількість вакансій на ринку зросла на 93% з моменту початку вторгнення. Особливо багато вакансій з'явилося у сферах медицини, фармацевтики, діловодства, страхування, телекомунікацій та зв'язку.

Через мобілізацію йде дефіцит кадрів в багатьох областях України, і все більше людей шукають можливість працювати віддалено. Це призвело до збільшення конкуренції на ринку праці.

У зв'язку з дефіцитом кадрів у Львові та Києві, роботодавці почали підвищувати вимоги до кандидатів та рівень заробітної плати. Наприклад, знання англійської мови стало актуальною вимогою.

Експерти також зауважують, що дефіцит кадрів особливо відчутний у західних регіонах України через трудову міграцію та війну. Багато працездатного населення залишилося на сході країни через конфлікт, що ще більше ускладнило ситуацію.

У той же час, з початком війни, на захід України переїхали багато бізнесів. У західних регіонах, зокрема у Львові, збільшилася кількість роботодавців. Але деякі підприємства не перевезли свій персонал, тому їм доводиться підвищувати зарплати, щоб привернути робітників.

Війна значно вплинула на ринок праці великих міст. Львів займає друге місце за середньою зарплатою (20 тисяч гривень), перше місце посідає Київ (22,5 тисячі гривень). Вартість оренди квартир у Львові майже рівна вартості оренди в Києві, а в деяких випадках навіть перевищує її. Крім того, у Львові показники зайнятості офісних центрів перевершують Київ.

Єдиним відмінним фактором Львова від Києва є активна працездатність працівників ТЦК та СП, що впливає на ринок праці.

Загалом, війна має суттєвий вплив на ринок праці України, особливо у великих містах. Дефіцит кадрів та підвищення зарплат стали поширеними явищами. Проблеми з ринком праці найбільше відчутні у західних регіонах через трудову міграцію та війну.

Львов

Київ

Центр зайнятості раніше повідомив про найважчі вакансії для працевлаштування.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua