Як готувати глінтвейн, щоб він був корисним для серця ‒ поради дієтолога.

Глінтвейн корисний для серця
Глінтвейн корисний для серця

Взимку популярний глінтвейн не тільки зігріває в холодну погоду, але й сприяє зниженню рівня холестерину в крові. За словами британського дієтолога Тайлера Вударда, якщо додати до глінтвейну певні інгредієнти та правильно його приготувати, напій може знизити холестерин на 12%. Токсини, які беруть участь у утворенні тромбів, протидіють поліфеноли та ресвератроли, яких багато в червоному вині. Тепле червоне вино допомагає зменшити ризики серцево-судинних захворювань.

Приготовуючи глінтвейн, до нього додають корицю, мускатний горіх, імбир та мелений червоний перець. Кориця має найвищий антихолестериновий ефект – вона зменшує запалення та набряки. Разом із прянощами, медом, апельсинами та лимонами глінтвейн не тільки покращує самопочуття, але й корисний для здоров'я.

Проте, слід пам'ятати, що глінтвейн – це алкоголь, що містить багато природних цукрів. Тому при надмірному вживанні рівень цукру в крові може сильно підвищитися, а також може підвищитися кров'яний тиск. Щоб глінтвейн був корисним, потрібно обмежитися кількома келихами.

На цьому розділі тексту закінчується.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua