Як надовго зберегти зелень свіжою: що треба знати.

Збереження свіжої зелені впродовж тривалого часу
Збереження свіжої зелені впродовж тривалого часу

Зберігання зелені: поради експертів

Експерти рекомендують зберігати більшість видів зелені в холодильнику або морозильній камері, оскільки при кімнатній температурі її термін придатності короткий - 3-4 дні.

Перед тим, як помістити зелень у холодильник, потрібно її очистити, перебрати, видалити пожовкле листя, посортувати й аккуратно скласти.

Як зберегти зелень у холодильнику

Експерти радять зберігати зелень на нижній полиці холодильника, особливо трави з ніжною структурою, які краще додатково упакувати у вологу серветку. Оптимальна температура для зберігання зелені - 0 ℃, при цьому вона зможе пролежати в холодильнику до 2 тижнів, не втрачаючи своїх корисних властивостей.

Також можна зберігати зелень у вакуумному контейнері із якісного пластику, попередньо його вимивши та висушивши. Зелень також можна помістити у звичайну скляну банку з герметично закритою кришкою.

Для збереження свіжості зелені можна також використовувати паперові рушники або поліетиленові пакети.

Як зберігати зелень в морозильній камері

Якщо потрібно зберегти зелень на довгу дату, можна помістити її у морозильну камеру. Перед цим потрібно зелень промити і висушити, а потім окремо упакувати в поліетиленові пакети або плівку, випустивши зайве повітря.

У міських умовах зберігання часнику може бути проблематичним, оскільки він швидко псується та висихає. Експерти радять припинити зберігання часнику в холодильнику.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua