Як надовго зберегти зелень свіжою: що треба знати.
Зберігання зелені: поради експертів
Експерти рекомендують зберігати більшість видів зелені в холодильнику або морозильній камері, оскільки при кімнатній температурі її термін придатності короткий - 3-4 дні.
Перед тим, як помістити зелень у холодильник, потрібно її очистити, перебрати, видалити пожовкле листя, посортувати й аккуратно скласти.
Як зберегти зелень у холодильнику
Експерти радять зберігати зелень на нижній полиці холодильника, особливо трави з ніжною структурою, які краще додатково упакувати у вологу серветку. Оптимальна температура для зберігання зелені - 0 ℃, при цьому вона зможе пролежати в холодильнику до 2 тижнів, не втрачаючи своїх корисних властивостей.
Також можна зберігати зелень у вакуумному контейнері із якісного пластику, попередньо його вимивши та висушивши. Зелень також можна помістити у звичайну скляну банку з герметично закритою кришкою.
Для збереження свіжості зелені можна також використовувати паперові рушники або поліетиленові пакети.
Як зберігати зелень в морозильній камері
Якщо потрібно зберегти зелень на довгу дату, можна помістити її у морозильну камеру. Перед цим потрібно зелень промити і висушити, а потім окремо упакувати в поліетиленові пакети або плівку, випустивши зайве повітря.
У міських умовах зберігання часнику може бути проблематичним, оскільки він швидко псується та висихає. Експерти радять припинити зберігання часнику в холодильнику.
Читайте також
- Що подивитися в Буковелі: взимку, влітку та восени
- Що подивитись в Ісландії: взимку, влітку, екскурсія
- Що таке p2p і pay2pay переказ
- Найкращі фільми для дорослих: ТОП 5 фільмів