Як правильно їсти часник, щоб не зашкодити здоров'ю.

Часник на тарілці поряд з овочами
Часник на тарілці поряд з овочами

Як правильно їсти часник: поради експертів

Існує кілька правил, які потрібно дотримуватися при споживанні часнику, щоб уникнути проблем зі здоров'ям. Часник вважається природним антибіотиком, оскільки містить алліцин, що знищує патогенні організми.

Оскільки в часнику міститься алліцин, що знищує патогенні організми, його вважають природним антибіотиком.

Для зниження ризику роздратування шлунка рекомендується видаляти проросток з часнику перед його вживанням. Також треба розрізати часник на дрібні шматочки і залишити його простояти принаймні п'ять хвилин. Його можна додавати до страв або їсти сирим, але не рекомендується довго його готувати, оскільки він втрачає смакові якості.

Не варто їсти часник на порожній шлунок. Краще вживати його в поєднанні з іншими продуктами, такими як хліб, картопля, сало тощо. Але не рекомендується поєднувати часник із свіжими помідорами, молоком або фруктами, оскільки це може спричинити розлад шлунка. Також не бажано їсти часник перед сном через його здатність підбадьорювати організм.

Рекомендована доза часнику - половина або один зубчик на день. Передозування може мати негативні наслідки.

Картопля: міфи і реальність

Багато людей вважають, що картопля є шкідливою для схуднення через високий вміст вуглеводів. Однак, це лише міф, оскільки картопля містить багато корисних речовин.

Дослідження свідчать, що картопля містить клітковину, білки, вітамін С, вітаміни В3 та В6, залізо, магній, калій, мідь та марганець, які корисні для організму.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua