Як правильно зберігати борошно, щоб не завелись жучки: корисні поради.

Борошно зберігати у щільно закритій ємності
Борошно зберігати у щільно закритій ємності

У разі неправильного зберігання борошна, наприклад у пошкодженому пакуванні, можуть з'явитися паразити. Перша ознака наявності жучків у борошні - чорні точки або павутина, а також можливий специфічний запах. Щоб запобігти появі паразитів у борошні, корисні підручні засоби та добавки, які відлякують жуків, проте не впливають на якість борошна. Серед таких засобів - лаванда, сушений часник, лавровий лист, горох та ароматизовані пакетики.

Варто зазначити, що борошно завжди потрібно зберігати у герметичній упаковці. Існують два перевірені способи довготривалого збереження борошна:

  • Помістити борошно в морозилку на 2-3 дні для знищення личинок жуків, а потім перенести в герметичний контейнер або пакет.
  • Зберігати борошно в сухому та прохолодному місці при температурі, що не перевищує 20°C. Оптимальна температура зберігання становить 0-4°C. Багато людей також зберігають борошно за кімнатної температури без шкоди для якості.

Рекомендується тримати борошно у темному місці або в непрозорих контейнерах, оскільки ультрафіолетове світло може погіршити якість продукту і сприяти окисленню жирів, що може привести до неприємного запаху і смаку. Якщо є підозра на наявність жуків у борошні, рекомендується викинути його та перевірити інші продукти, які можуть бути заражені.

Борошняна ведмідка - шкідник врожаю

Ведмідку вважають одним із найпоширеніших шкідників, що завдають суттєвої шкоди врожаю. Найкращий час для боротьби з ведмедкою - осінь.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua