Як приготувати сир маскарпоне за 10 хвилин: рецепт від Єлизавети Глінської.
Як зробити домашній сир маскарпоне?
Знаменитість з "Мастер-Шеф" Єлизавета Глінська поділилася рецептом смачного вершкового сиру, який можна приготувати вдома всього з двох інгредієнтів.
"Вам знадобиться всього 2 інгредієнти, 10 хвилин вашого часу та смачний вершковий сир готовий", - каже Єлизавета Глінська.
Інгредієнти:
- 1 л вершків з жирністю від 30 до 35%
- 1 ч. л. свіжого лимонного соку
Приготування:
- Заливаємо вершки в сотейник і додаємо 1 ч.л. лимонного соку. Не додавайте більше, щоб сир не був кислуватим.
- Ставимо сотейник на слабкий вогонь, помішуючи час від часу, доводимо до кипіння. Вершки почнуть згортатися, тому тримайте процес під контролем і помішуйте, щоб не пригоріли.
- Як тільки вершки закиплять, зніміть їх з вогню і процідіть через сито з марлею. Закрийте і поставте в холодильник на 5-6 годин, щоб зійшла вся сироватка.
- "Ваш маскарпоне готовий. Перекладіть його в чисту тару з щільною кришкою і зберігайте в холодильнику. Термін придатності - не більше 5-6 днів", - додала кулінар.
З 1 літра вершків можна отримати 300-400 г маскарпоне. Варто пам'ятати, що краще використовувати вершки з жирністю від 30 до 35% і перевірити термін придатності.
Який сир найкорисніший для здоров'я?
У магазинах такий величезний асортимент сиру, що буває складно визначитися. Проте серед усіх видів є один, який є справжньою "вітамінною бомбою".
Моцарела - це найкорисніший вид м'якого білого сиру з високим вмістом вологи. Виробляють його з коров'ячого молока, а найдорожчий вид - з буйволиного.
Читайте також
- Як приготувати шпроти у чайній заварці: цей рецепт стане улюбленим
- Як зварити столовий буряк у мікрохвильовці за хвилини: хитрість, про яку знають не всі
- Захочете приготувати ще: печиво з варенням, яке "зметуть за хвилини"
- Ситний сніданок по-мексиканськи: кесаділья з куркою за 10 хв.
- Бюджетно і ситно: як приготувати запіканку з капусти та сиру на вечерю
- Більше не прилипне до тертки: п'ять варіантів подрібнити сир