Як приготувати сир маскарпоне за 10 хвилин: рецепт від Єлизавети Глінської.

Процес приготування маскарпоне на фотографії
Процес приготування маскарпоне на фотографії

Як зробити домашній сир маскарпоне?

Знаменитість з "Мастер-Шеф" Єлизавета Глінська поділилася рецептом смачного вершкового сиру, який можна приготувати вдома всього з двох інгредієнтів.

"Вам знадобиться всього 2 інгредієнти, 10 хвилин вашого часу та смачний вершковий сир готовий", - каже Єлизавета Глінська.

Інгредієнти:

  • 1 л вершків з жирністю від 30 до 35%
  • 1 ч. л. свіжого лимонного соку

Приготування:

  1. Заливаємо вершки в сотейник і додаємо 1 ч.л. лимонного соку. Не додавайте більше, щоб сир не був кислуватим.
  2. Ставимо сотейник на слабкий вогонь, помішуючи час від часу, доводимо до кипіння. Вершки почнуть згортатися, тому тримайте процес під контролем і помішуйте, щоб не пригоріли.
  3. Як тільки вершки закиплять, зніміть їх з вогню і процідіть через сито з марлею. Закрийте і поставте в холодильник на 5-6 годин, щоб зійшла вся сироватка.
  4. "Ваш маскарпоне готовий. Перекладіть його в чисту тару з щільною кришкою і зберігайте в холодильнику. Термін придатності - не більше 5-6 днів", - додала кулінар.

З 1 літра вершків можна отримати 300-400 г маскарпоне. Варто пам'ятати, що краще використовувати вершки з жирністю від 30 до 35% і перевірити термін придатності.

Який сир найкорисніший для здоров'я?

У магазинах такий величезний асортимент сиру, що буває складно визначитися. Проте серед усіх видів є один, який є справжньою "вітамінною бомбою".

Моцарела - це найкорисніший вид м'якого білого сиру з високим вмістом вологи. Виробляють його з коров'ячого молока, а найдорожчий вид - з буйволиного.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua