Баланс між роботою та відпочинком: яка країна Європи є прикладом .

Баланс роботи і відпочинку: приклад у Європі
Баланс роботи і відпочинку: приклад у Європі

Деякі країни Європи цього року перейшли на чотириденний робочий тиждень. Згідно з дослідженням компанії MattressNextDay, працівники, які працюють менше, стають більш продуктивними та отримують більше часу на сон. Натомість, люди, які працюють лише чотири дні на тиждень, сплять на годину більше.

За дослідженням, середньоювропейці сплять близько семи годин на добу. Дане дослідження проаналізувало дані з 36 країн Європи, щоб виявити, де співвідношення між роботою та сном є найкращим.

У Нідерландах середньо працюють 32,2 годин на тиждень та сплять вісім годин і п'ять хвилин. Тому саме вони мають найвищу задоволеність роботою в Європі, після Фінляндії, Данії та Ісландії.

Країни, де працівники найменше працюють та найбільше сплять, мають також менше проблем зі стресом. У Норвегії працюють 33.9 годин на тиждень та активно проводять час на свіжому повітрі, що має позитивний вплив на якість сну та настрій.

З іншого боку, Туреччина та Чорногорія мають найгірше співвідношення роботи та сну. Туреччина має найдовший робочий тиждень в Європі - 44.2 години. Також нестабільна економічна ситуація в обох країнах негативно впливає на баланс роботи та сну. Чорногорія посідає друге місце за тривалістю робочого тижня - 43,4 години. Проте уряд обох країн вже розглядає можливість скорочення робочого часу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua