Більше не прилипне до тертки: п'ять варіантів подрібнити сир.

П'ять варіантів подрібнити сир: ніж, терка, млинок, кухонний комбайн, соковижималка
П'ять варіантів подрібнити сир: ніж, терка, млинок, кухонний комбайн, соковижималка

Під час подрібнення сиру на тертці, стружка прилипає до зубців і ускладнює миття посуду. Один з простих лайфхаків, який полегшує цей процес - використовуйте вершкове масло. Просто змастіть тертку маслом і сир буде легко подрібнюватися, а потім терку легше вимити відлипивши стружку під проточною водою.

Ще способи натирання сиру

Ще один спосіб, щоб сир не прилипав до тертки - змастити поверхню тертки рослинною олією. Якщо сир почне налипати, потрібно знову змастити тертку олією. Треба також тріти сир зверху до низу для того, щоб він менше склеювався. Також можна натирати сир прямо в тарілку, щоб рівномірно розподілити його по страві.

Спробуйте овочерізку

Для твердого сиру можна використовувати овочерізку або спеціальний ніж для сиру, щоб отримати тонку сирну стружку красивої форми. Таку стружку можна використовувати для прикрашання салатів.

Як натерти плавлений сир

Найкращий спосіб натерти м'який або плавлений сир - тримати його у морозильній камері перед натиранням. Тоді сир трохи затвердіє і легше натирається без липкості. Натирати сир потрібно одразу після виймання з морозильної камери.

Ці прості лайфхаки зроблять процес подрібнення сиру легшим і пришвидшать час миття тертки. Також на кухні можна використовувати тертку з ковшем, яка зберігає частинки овочу при подрібненні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua