Хрумкий пиріг з картоплею готують за 45 хвилин: бюджетний рецепт на щодень.
Запашний пиріг з картоплею - рецепт від "Збірника рецептів"
Якщо у вас немає багато часу і грошей, ви можете приготувати запашний закритий пиріг з картоплею. Це чудовий перекус або повноцінна страва на вечерю.
Інгредієнти:
- листкове тісто - 1 упаковка;
- картопля - 5 штук;
- цибуля - 2 штуки;
- сіль;
- рослинна олія - 4 столові ложки;
- кунжут (для прикрашання);
- яйце (для прикрашання).
Спосіб приготування:
Почистіть картоплю і наріжте її на дрібні кубики. Зробіть те саме з цибулею. Перемішайте ці інгредієнти в глибокому посуді. Додайте сіль, спеції і олію. Перемішайте все ще раз. За бажанням, ви можете рознообразити начинку, додавши нарізані кубики курячого філе і гриби. Ці продукти добре поєднуються з картоплею.
Розкатайте листкове тісто. Покладіть перший шар тіста на змащену олією або прикрийте його пергаментним папером.
Рівномірно розподіліть начинку на тісті. Розгладьте її і прикрийте другим шаром тіста. Закрийте краї пирога, щоб уникнути витікання начинки під час випікання. Зробіть декілька отворів зверху вилкою.
Змастіть пиріг яйцем і посипте кунжутом. Випікайте в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці протягом 35-40 хвилин. Готовий пиріг матиме золотисту скоринку.
Перед подачею дайте пирогу зістинутися. Подавайте його гарячим.
Швидкий сніданок - лаваш на сковороді
Як варіант сніданку, ви можете приготувати одну з швидких страв, щоб не витрачати багато часу на кухні, особливо якщо ви поспішаєте. Вечором купіть лаваш і необхідні інгредієнти, щоб вранці приготувати ситний і смачний лаваш на сковороді. Це забезпечить вам ситість до обіду.
Читайте також
- Як приготувати шпроти у чайній заварці: цей рецепт стане улюбленим
- Як зварити столовий буряк у мікрохвильовці за хвилини: хитрість, про яку знають не всі
- Захочете приготувати ще: печиво з варенням, яке "зметуть за хвилини"
- Ситний сніданок по-мексиканськи: кесаділья з куркою за 10 хв.
- Бюджетно і ситно: як приготувати запіканку з капусти та сиру на вечерю
- Більше не прилипне до тертки: п'ять варіантів подрібнити сир