Хрумкий пиріг з картоплею готують за 45 хвилин: бюджетний рецепт на щодень.

Смачний пиріг з картоплею у 45 хвилин
Смачний пиріг з картоплею у 45 хвилин

Запашний пиріг з картоплею - рецепт від "Збірника рецептів"

Якщо у вас немає багато часу і грошей, ви можете приготувати запашний закритий пиріг з картоплею. Це чудовий перекус або повноцінна страва на вечерю.

Інгредієнти:

  • листкове тісто - 1 упаковка;
  • картопля - 5 штук;
  • цибуля - 2 штуки;
  • сіль;
  • рослинна олія - 4 столові ложки;
  • кунжут (для прикрашання);
  • яйце (для прикрашання).

Спосіб приготування:

Почистіть картоплю і наріжте її на дрібні кубики. Зробіть те саме з цибулею. Перемішайте ці інгредієнти в глибокому посуді. Додайте сіль, спеції і олію. Перемішайте все ще раз. За бажанням, ви можете рознообразити начинку, додавши нарізані кубики курячого філе і гриби. Ці продукти добре поєднуються з картоплею.

Розкатайте листкове тісто. Покладіть перший шар тіста на змащену олією або прикрийте його пергаментним папером.

Рівномірно розподіліть начинку на тісті. Розгладьте її і прикрийте другим шаром тіста. Закрийте краї пирога, щоб уникнути витікання начинки під час випікання. Зробіть декілька отворів зверху вилкою.

Змастіть пиріг яйцем і посипте кунжутом. Випікайте в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці протягом 35-40 хвилин. Готовий пиріг матиме золотисту скоринку.

Перед подачею дайте пирогу зістинутися. Подавайте його гарячим.

Швидкий сніданок - лаваш на сковороді

Як варіант сніданку, ви можете приготувати одну з швидких страв, щоб не витрачати багато часу на кухні, особливо якщо ви поспішаєте. Вечором купіть лаваш і необхідні інгредієнти, щоб вранці приготувати ситний і смачний лаваш на сковороді. Це забезпечить вам ситість до обіду.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua