Маса скарг на графіки: НКРЕКУ терміново звернулася до обленерго через відключення світла.

Графік падіння споживання електроенергії
Графік падіння споживання електроенергії

НКРЕКУ звернулася до операторів систем розподілу про відключення електропостачання

Національна комісія, що регулює енергетику і комунальні послуги, звернулася до операторів систем розподілу стосовно відключення електропостачання в Україні.

Прес-служба НКРЕКУ повідомила, що комісія вимагає від обленерго надавати актуальну інформацію про відключення світла своєчасно. Вони отримують багато скарг від споживачів щодо недостатньої комунікації операторів, таких як відсутність інформації про відключення, їх обсягів, актуальності графіків і т.д.

Відключення світла в Україні / Фото: Getty Images

"З метою дотримання принципу соціальної справедливості, зменшення соціальної напруженості та впровадження коректних графіків відключень регулятор вимагає від ОСР забезпечити належне, достовірне та своєчасне інформування споживачів про перерви в електропостачанні", - зазначили в НКРЕКУ.

Комісія також попередила керівників обленерго, що вони несуть персональну відповідальність за дотримання принципу недискримінації при використанні розрядних відключень споживачів електроенергії.

Крім того, НКРЕКУ закликала споживачів розуміти тимчасові обмеження електропостачання, які можуть бути введені. Регулятор також просить споживачів повідомляти обленерго, якщо вони помічають, що надана/поширена інформація про відключення електроенергії від операторів системи розподілу є недостовірною. Це необхідно, щоб обленерго могли актуалізувати таку інформацію.

Нагадаємо, було названо найенерговитратніші пристрої в будинку для українців.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua