Масштабний збій Microsoft: Держспецзв’язку пояснила, як розв'язати проблему.

Обробка даних у Microsoft
Обробка даних у Microsoft

За інформацією Держспецзв'язку, рано вранці 19 липня багато організацій в Україні та по всьому світу стикнулися з проблемами запуску комп'ютерів на операційній системі Windows з програмним забезпеченням CrowdStrike Falcon.

Українські організації, які постраждали від цієї проблеми, вже повернулися до нормальної роботи частково або повністю.

Держспецзв'язок рекомендує скористатись інструкціями від CrowdStrike, щоб швидко вирішити дану проблему.

Як вирішити проблему

  1. Завантажте Windows у безпечному режимі або в середовищі відновлення Windows.
  2. Перейдіть до каталогу C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike.
  3. Знайдіть файл з назвою "C-00000291*.sys" і видаліть його.
  4. Перезавантажте комп'ютер або сервер.

Держспецзв'язок пише, що рекомендує застосувати цей спосіб до того, як CrowdStrike не вирішить проблему і не опублікує офіційну інформацію.

Вранці ряд країн стикнувся з великими проблемами у роботі. Аеропорти, державні установи, банки, логістичні перевізники, оператори зв'язку та приватні компанії мусили зупинити свою роботу. За даними Bloomberg, антивірус CrowdStrike був встановлений на всі комп'ютери з Windows, які зараз не працюють.

Особливо постраждало від цього американське авіаперевізники. United Airlines та Delta Airlines вимушені припинити польоти через проблеми зі зв'язком. Frontier скасувала 130 рейсів і затримала 220, що становить близько 30% від загальної кількості рейсів. Allegiant та Sun Country також мають затримки в 45% та 23% своїх рейсів відповідно.

В закордонних аеропортах панує хаос, пасажири не можуть зареєструватися на наступні рейси, люди не можуть отримати свій багаж. Системи бронювання та оплати також працюють некоректно.

CrowdStrike підтвердив, що проблеми у роботі Windows пов'язані з оновленням їхнього постачальника. Зараз вони працюють над вирішенням цієї проблеми по всьому світу.

За даними CrowdStrike, проблеми на хостах Windows пов'язані з датчиком Falcon. CrowdStrike Falcon є універсальною платформою для забезпечення безпеки та захисту кінцевих точок, вона блокує кібератаки.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua