Мінінфраструктури відкриває курси керування автобусом для жінок: кого візьмуть і чому навчать.

Жінка управляє автобусом на тренуванні
Жінка управляє автобусом на тренуванні

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури запускає безплатні курси керуванням автобусами для жінок. Після закінчення навчання жінки гарантовано отримають роботу у сфері перевезення. Детально про новий урядовий проєкт йдеться у матеріалі "Главкома".

Вимоги до кандидаток

Щоб навчитися керувати автобусом, потрібно відповідати трьом основним критеріям:

  • маючи посвідчення водія категорії B;
  • мати досвід керування автомобілем;
  • вік від 21 до 65 років.

Заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач підкреслив, що окрема увага буде приділятися різним соціальним групам: жінкам з особливими потребами, ветеранкам і родинам військовослужбовців.

Програма навчання

Мінінфраструктури повідомляє, що жінкам будуть надавати стандартизоване навчання в сертифікованих державою навчальних центрах. Курси триватимуть близько трьох місяців і включатимуть технічне навчання, безпеку руху та спілкування з поліцією. Також жінкам надаватимуть консультації психолога для допомоги у стресових ситуаціях.

Зарплата та інші бонуси

Учасниці курсів отримають кілька бонусів: професію, роботу та нормований графік роботи. По закінченню курсів, жінки отримають сертифікат та міжнародну карту професійного водія, яка дозволить здійснювати міжнародні рейси. Компанії будуть проводити співбесіди з жінками під час навчання і вибирати працівниць для роботи. "Для цієї професії не потрібно жодних додаткових витрат. Ви приходите, отримуєте умови для роботи і просто працюєте", - пояснюють у міністерстві. Врешті-решт, якщо проєкт буде успішним, можливо з'являться нові перспективи водіям на міжобласних та міжнародних маршрутах.

Нагадаємо, жінки вже працюють у комунальному підприємстві "Київський метрополітен", одна жінка навчається на машиніста.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua