Миттєво прокинетесь: якими напоями можна замінити каву вранці.

Альтернативні напої для ранкової кави
Альтернативні напої для ранкової кави

Ранкова чашка кави – це не просто звичка, а справжній ритуал для багатьох людей. Чарівний аромат кави та її тонізуюча дія завдяки кофеїну роблять її популярним напоєм. Але якщо виникне потреба або цікавість, завжди можна знайти альтернативу каві з такою самою бадьоруючою дією.

Вода

Дуже важливо почати день зі склянки води кімнатної температури. Вода є основним компонентом здорового обміну речовин і недостатнє зволоження може спричинити втому. Кава має зворотній ефект, виводячи воду з організму.

Мача

Якщо вам подобається ритуал кави, вам сподобається японський зелений чай матча. Він має гіркуватий смак і аромат, який чудово поєднується з молоком. В матчі достатньо кофеїну, але більш розслабляючий, ніж у кави, завдяки амінокислоті L-теанін. Порошок матча потрібно збивати вінчиком або спеціальним міксером для латте.

Золоте молоко

Це напій, який приготовлюється з молока і спеціальної суміші спецій. Золоте молоко не схоже на каву, але містить куркумін, який сприяє схудненню. Чудовий варіант для пиття не тільки зранку, але й перед сном.

Гіркий шоколад та ягоди

Гіркий шоколад містить кофеїн і багато корисних сполук, а ягоди надають енергію завдяки антиоксидантам та вітамінам.

Мугітя

Традиційний японський напій, який роблять з обсмаженого ячменю або пшениці. Він допомагає бодро прокидатися і поліпшує кровообіг завдяки високому вмісту ГАМК.

Імбирні цукати

Смачний десерт, який можна поїдати самостійно або з чаєм. Імбир бадьорить завдяки алкалоїду гінгеролу, який має зігріваючий ефект і прискорює обмін речовин.

Експерти кажуть, що перевірка телефону почасу ночі – непотрібна звичка, яка заважає спати. Якщо безсоння стає проблемою, є багато інших способів, які можуть допомогти в боротьбі з цим.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua