Небезпека на нашій тарілці: це дієтичне м'ясо пов'язане із ризиком захворювання на рак.


Нове дослідження показало зв'язок між споживанням курятини та ризиком онкозахворювань
Італійські вчені з Національного інституту гастроентерології оприлюднили результати дослідження, в якому було виявлено, що щотижневе споживання понад 300 грамів курятини пов'язане із збільшеним ризиком онкологічних захворювань шлунково-кишкового тракту на 27% у порівнянні із меншим споживанням цього продукту.
Вчені зауважують, що сучасні методи вирощування курей часто передбачають використання антибіотиків та гормонів, а також перегрівання курятини під час приготування може сприяти розвитку онкозахворювань. Лікар гастроентеролог і терапевт Євгенія Белінська рекомендує вибирати органічну курку і готувати продукт при помірних температурах до 140 градусів, а також варто додавати більше інших джерел білка до раціону, таких як індичка, риба, бобові культури та тофу.
Читайте також
- Умєров висловився про нові дрони для України та можливу зустріч Зеленського з Трампом та Путіним
- Народжуваність в Україні: скільки батьків вже отримали "пакунок малюка"
- Україна готується приєднатися до Угоди про відкрите море: деталі
- Кредити для бізнесу: ЄБРР продовжує фінансувати Ощадбанк
- Банки профінансували відновлення об'єктів енергетики на рекордну суму
- Колишній колгоспник не впорався: Лукашенко довів Білорусь до дефіциту картоплі