Що станеться з організмом, якщо пити багато кави: експерти пояснили.

Шкідливий вплив великої кількості кави
Шкідливий вплив великої кількості кави

Користь та шкода кави для здоров'я: наукові рекомендації

Усі звикли думати, що кава робить нас бадьорими, особливо вранці, але експерти попереджають, що цей напій не корисний для всіх.

Як отримати максимальну користь від кави без шкоди для здоров'я, пише видання The Telegraph.

Кава це напій, який містить багато корисних речовин. Одна з них - кофеїн, який допомагає нам почувати себе бадьорими, енергійними, сприяє комунікабельності та гарному самопочуттю.

Після вживання кави, близько 90% кофеїну потрапляє в нашу кров через 45 хвилин, і ці відчуття бадьорості й енергії тривають 2,5-4,5 години. Потім кофеїн починає виводитися з організму, і ми починаємо відчувати легку втому, особливо після обіду або вечері.

Кофеїн є потужним стимулятором: він змушує вас почувати себе пробудженими та зосередженими, але якщо його вживати занадто багато, це може призвести до почуття тривоги
, попереджають експерти.

Занадто велика кількість кофеїну викликає занепокоєння, нервозність, безсоння, нудоту, головний біль та загальне дискомфорт, за словами дієтолога Торнтон-Вуд.

Кофеїн є слабким психостимулятором. Його сильнішими конкурентами є амфетамін та найслабший теофілін, який знаходиться у чорному шоколаді.

Якщо вживати каву щодня у великій кількості, може виникнути нечутливість до кофеїну.

"Тому рекомендується не перевищувати добову дозу кофеїну у 300 мг", радять експерти.

Факти про шашлик: користь та шкода для здоров'я

Травневі свята асоціюються з відпочинком на природі та, звичайно, шашликами.

Проте фахівці попереджають, що не всім людям можна вживати м'ясо, яке було мариноване та підсмажене на мангалі.

Gazeta.ua розповість: кому не рекомендується їсти шашлик, яка користь та шкода цього страви для здоров'я, а також які нюанси споживання, зокрема, яка частина свинини не підходить для шашлику.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua