Забруднення Десни: Міндовкілля почало підготовку на випадок погіршення якості води у Києві.

Загроза забруднення Десни: Міндовкілля готує запасні водні ресурси
Загроза забруднення Десни: Міндовкілля готує запасні водні ресурси

За даними Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, забруднення річки Десна поширюється до села Количівка в Чернігівській області. Однак, наразі немає загрози погіршення якості води біля питних водозаборів у Києві.

Міністерство співпрацює з Київводоканалом для розробки плану дій в разі погіршення якості води, але наразі такі ризики відсутні. Забруднення Десни накопичується в зоні Чернігова та села Количівка, проте не спостерігається неприємного запаху та масового вмирання риби.

За останній час було вже зібрано 17,5 тонн загиблої риби у Чернігівській області. Міністерство розглядає можливість встановлення аераторних установок для насичення Десни киснем, але наразі ризики відсутні.

Руслан Стрілець, колишній міністр захисту довкілля та природних ресурсів, наголосив, що забруднення річки Сейм є серйозною проблемою і необхідно запобігти потраплянню забруднених вод до водозабору Києва.

Наразі невідомо, чи забруднення річки Сейм було умисним або стало результатом аварії, оскільки це сталося на території Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua