Як відокремити оселедець від кісток за кілька секунд: проста хитрість.

Оселедець без кісток за кілька секунд
Оселедець без кісток за кілька секунд

Страви з оселедця: швидкий спосіб прибрати кістки

Багатьом подобаються страви з оселедця, оскільки у цієї риби чудовий смак.

Оселедець можна їсти різними способами - у чистому вигляді з цибулею та олією, зробити з нього закуски або приготувати "шубу" чи форшмак. Але іноді потрібно витратити багато часу та зусиль, щоб очистити всі кістки перед готуванням.

Досвідчені господині знають, що рибу можна очистити за кілька хвилин, якщо використати один хитрий трюк. Усі кістки зможуть відійти разом із хребтом, залишивши лише філе оселедця. Gazeta.ua розповість, як це зробити.

Спочатку потрібно відкусити голову гострим ножем, потім розрізати рибу вздовж черевця. Обережно видалити нутрощі і чорну плівку, а потім рибу ще раз промити водою.

Далі необхідно очистити рибу від шкірки. Для цього робимо глибокий надріз уздовж хребта від голови до хвоста, видаляємо спинний плавник, а потім знімаємо шкіру.

Наступним кроком є відокремлення філе від хребта. Беремо хвіст і робимо різке рухи в різні боки, щоб м'ясо швидко відійшло від кісток, залишаючи рибу без кісток.

Залишається тільки видалити кінчики хвоста і нарізати філе оселедця на шматочки.

Як правильно варити картоплю, щоб вона не була перевареною?

Українці часто використовують варену картоплю для різних повсякденних страв - салатів або гарнірів.

Щоб цей овоч не став м'яким і перевареним після приготування, необхідно дотримуватися декількох правил, про які розповість Gazeta.ua.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua