Апетитне гозлеме на сковороді: як приготувати смачну турецьку випічку на сніданок.

Смачний гозлеме на сковороді
Смачний гозлеме на сковороді

На смак турецької кухні можна насолодитися прямо вдома. Наприклад, ви можете спробувати гозлеме - апетитний турецький коржик, який можна приготувати всього за 45 хвилин, пише fajnegotowanie.

Інгредієнти:

  • 200 грам борошна;
  • цукор;
  • сіль;
  • 1 пакетик сухих дріжджів;
  • 100 грам шпинату;
  • 10 грам часнику;
  • олія для смаження;
  • 100 грам сиру фета.

Як приготувати

У мисці змішайте воду, сухі дріжджі, половину чайної ложки цукру і солі. За допомогою міксера збийте тісто, поступово додаючи борошно.

Після змішування тісто вийміть на стіл і виробіть його вручну.

У мисці насипте борошно, додайте замісне тісто і накрийте кришкою. Залиште тісто на 40-50 хвилин для підйому.

Приготуйте начинку: обсмажте на розігрітій олії пропущений через часникодавку часник, потім додайте свіжий шпинат. Приправте за смаком.

Готовий шпинат викладіть в миску, додайте подрібнений сир фета і перемішайте все разом.

Поділіть тісто на три частини і розкатайте кожну. На одній половинці тіста розташуйте начинку і заплющте його, щільно загорнувши кінці.

Смажте з обох сторін на розігрітій сухій сковоріді до золотистої скоринки. Потім розріжте готовий коржик на дві частини.

У Франції гарячий бутерброд на сніданок із задоволенням їдять чоловіки та діти. Спробуйте приготувати і ви.
Використовуйте шинку та сир високої якості.Не шкодуйте сиру. Потрібні як і тонко порізані шматки, так і тертий сир. Якщо говорити про французькі сири, підійдуть Compté, Emmental або Gruyère. Не нехтуйте етапом підсмажування хліба на пательні це надає йому хрумкість та вершковий смак.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua